Minden egyes Számel kutyaház egyedileg, kézzel készül, épp úgy, mintha saját kutyusunknak szánnánk. De mi is történik azelőtt, hogy a választott kutyaház elfoglalja méltó helyét a kertedben? Tarts velünk és nézz be asztalosműhelyünk kulisszái mögé.

1. A minőségi faanyag simára csiszolása

Az igazán tartós kézzel készített kutyaházak tömör fából készülnek, mert a ragasztott, a préselt és a hideg táblásított anyagokkal ellentétben ez a legszélsőségesebb időjárási körülmények esetén is hosszú évekig védett otthont biztosít kutyusodnak.

Pontosan ezért használjuk a Számel kutyaházak külső borításához és belső lambériájához is a rendkívül kemény és tömött északi borókafenyőt. 

A méretre vágott lécek megmunkálását a csiszolással kezdjük, mert csak így garantálható, hogy a leendő kutyaház biztonságos és szálkamentes kinti otthon lesz kedvenced számára.

2. Időjárásálló pác és stílusos színezés

A kutyaház elemeit már a falak összeszerelése előtt pácoljuk, mert így nemcsak a gyorsabb száradás, de az alaposság is garantált, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a csapadéknak kitett faszerkezet egy kutyaéleten át korhadásmentes maradjon.


A színezéssel a modern igényeknek is igyekszünk megfelelni, ezért a legtöbb Számel kutyaházat a természetes hatású vörösesbarna árnyalat mellett már antracit szürke színben is el tudjuk készíteni.

3. A falak felállítása

A Számel kutyaházak alját négy darab fából készült lábra helyezzük, ezért kedvenced alulról sem fog felfázni.


Az alapzat adja meg a kutyaház méretét, amelyre ezután felkerülnek a tartólécek és az ól falai is. Egyedi kutyaház esetén az ablakokat is ebben a fázisban alakítjuk ki.

4. Hőszigetelés, hogy kutyusod biztosan ne fázzon

A Számelnél kizárólag hőszigetelt kutyaházakat készítünk, mert az egyre melegebb nyarak és a kemény téli időszakok a kutyusok szervezetét is megviselik. Ez azt jelenti, hogy minden kutyaházat “duplán” készítünk el, és a belső és külső falak közé 4 cm vastag hungarocell réteg kerül.


A falak közötti hőszigetelés legnagyobb előnye, hogy a hungarocell a kutyaház egyetlen pontján sem fog kilógni, ezért kedvenced hegyes fogai sem tudnak benne kárt tenni.

5. A praktikus nyitható tető kialakítása

A falak és az aljzat szigetelése után a tetőt tartó lécekre felkerül a nyitható tetőszerkezet. Ennek stabilitását a gyártás ezen pontján többször is ellenőrizzük, mert a lapostetős kutyaházak tetejét még a nagytestű kutyusok is szívesen használják napozásra.


A Számel kézzel készített kutyaházak garantáltan nem dőlnek össze kedvenced súlya alatt, és még hosszú évek múlva is biztonságosak, akár benti szunyókálásról, akár a tetőn való napozásról van szó. Éppen ezért termékeinkre 10 év garanciát is vállalunk.

Olvass a nyitható tetős kutyaházak előnyeiről a blogban!

6. Zsindelyezés, avagy a csapadékálló otthon kivitelezése

A tetőszerkezet tökéletesítése ezt követően zsindelyezéssel történik, amely résmentessége miatt nagy mennyiségű csapadék esetén is szárazon tartja a kutyaház belsejét. Ez azért jó, mert kutyusod így biztosan nem fog penészes levegőt belélegezni.


Műhelyünkben nyeregtetős és lapostetős kézműves kutyaházakat is építünk. Ha kedvenced vérbeli házőrző, a lapostetőt imádni fogja, mert az ól tetejére felugorva az udvar egész területét szemmel tudja majd tartani.

A praktikus nyitható tető pedig MOST minden Számel kutyaház mellé AJÁNDÉK.

7. Komfortos extrák beszerelése

Miután az összes elem a helyére kerül, a kézműves kutyaházat igény szerint további extrákkal (pl. válaszfallal) szereljük fel.

A kutyaházat két részre osztó válaszfal előnye, hogy

  • a kisebb területet kutyusod télen hamarabb be tudja fűteni a leheletével,
  • a belső térben kedvenced orkán erejű szél esetén is zavartalanul pihenhet,
  • már az előszoba talaja felszívja kutyád mancsairól a nedvességet, ezért a benti fekhelye még esős időszakban is száraz marad, 
  • félénk kutyusod a dupla fal miatt a zajos fűnyíró és a lombfúvó mellett is biztonságban érezheti magát.

Végül pedig a kézzel készített kutyaház bejáratára egy AJÁNDÉK hőfüggöny is kerül, melynek előnyeiről korábban ITT írtunk részletesen.

8. A kutyaház megérkezik négylábú tulajdonosához

A gyártás végeztével a kutyaház összeszerelt állapotban kerül a furgonba, és díjmentesen juttatjuk el hozzátok.


Érdemes a kutyaház leendő helyét már előre kijelölni, mert tapasztalt sofőrünk nemcsak az autóról való leemelésben, de a felállításban is segít, hogy kedvenced akár azonnal kipróbálhassa kinti pihenőhelyét.


Válassz kedvencednek Számel kézműves kutyaházat ingyenes házhozszállítással.
Kezdd ITT »