Több tucat kutyaházat megnéztél már és egyik sem lett az igazi? Ebben a cikkben 3+1 extrát gyűjtöttük össze, amelyek egyszerre kölcsönöznek egyedi külsőt az kutyaólnak és biztosítanak szuperkényelmes körülményeket benne lakó kedvencednek. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan.

1. Napozóterasz

Egy tömör fából készült pihenőterasz legnagyobb előnye, hogy felszívja a nedvességet kutyusod mancsairól, mielőtt bemenne a fekhelyére. A kutyaház belseje így még a csapadékos napokon is száraz marad, ezzel óvva kedvencedet a gombás fertőzéstől és a felfázástól.

A nyitott napozóterasz tökéletes választás, ha négylábú barátod imád napozni, mert a fa felülete tavasszal és nyáron is pont kellemes mértékben veszi át a napsugarak melegét. A fedett napozóteraszos kutyaház pedig a nyári zivatarok alatt is védett fekhelyet kínál kutyusodnak, a nedves bundával járó megfázás kockázata nélkül.


2. Ablakos kutyaház

A legkíváncsibb kutyusok mindig, mindenről tudni akarnak, ami a ház körül történik. Ha a te kedvenced is ilyen, biztosan örülni fog egy ablaknak a kutyaház bejáratával merőleges falon, ahonnan akár a kert egészét kényelmesen beláthatja.

Mivel az ablakos kutyaházba több természetes fény jut, ezért végre guggolás és zseblámpa nélkül is azonnal láthatod, mikor esedékes a következő takarítás. A munkát pedig a Számel kutyaházak ajándék nyitható tetejével már néhány perc alatt is el tudod majd végezni.

3. Dupla bejárat

A tökéletes kutyaház kiválasztásakor az egyik legfontosabb tényező kedvenced személyisége. Két szőrös családtag esetén ez fokozottan is igaz, mert ilyenkor nemcsak egyéni igényeiket, de kettejük kapcsolatát is érdemes figyelembe venni.

Ha kutyusaid szinte elválaszthatatlanok, az egymással szembenéző bejáratoknak köszönhetően nemcsak egymást riadóztatva szaladhatnak a postás elé, de a kutyaház “folyosója” megfelelő szélvédelmet is biztosít majd számukra.


Amennyiben egyik kutyád visszahúzódóbb személyiség és/vagy idősebb a másiknál, jó választás egy egymás melletti bejárattal rendelkező dupla kutyaház. Ez a megoldás gondoskodik a kellő privát szféráról, de a kutyák közti hierarchiát is tiszteletben tartja, mert az udvar azonos részét őrizve egyikük sem érzi majd kirekesztve magát.

+1: Extra nagy méret

Ha kutyusod marmagassága nagyobb az átlagosnál, a pontos méretek megadásával egyedi kutyaházat tudunk neki tervezni. A Számel asztalosműhelyben 25 éves tapasztalattal és minőségi alapanyagokból készítjük el azt az életre szóló kinti otthont, amelyben extra nagyméretű kedvenced is kényelmesen tud majd vakarózni, körbefordulni és felülni.

Kérj ajánlatot egyedi Számel kutyaházra egyszerűen:

  1. Inspirálódj az elérhető kutyaház-típusokból ITT.
  2. Add meg az elérhetőségeidet űrlapunkon, hogy munkatársunk mihamarabb felvehesse veled a kapcsolatot.
  3. Mérd le kutyusod marmagasságát, azaz álló helyzetben a nyaka aljától a talajig tartó távolságot.
  4. Írd le elképzeléseidet a kutyaház stílusáról és felszereltségéről.


Támadt egy jó ötleted? A Számelnél meg tudjuk valósítani!
Kérj ajánlatot egyedi kutyaház készítésére ITT »