Ahhoz, hogy a választott kutyaház egy életen át kényelmes otthon legyen kedvenced számára, nemcsak az anyagok minősége, de a kutyaház mindennapi praktikuma is ugyanolyan fontos. Olvass tovább, megmutatjuk, mennyi olyan előnye is van a nyitható tetős kutyaháznak, amire eddig nem is gondoltál.

1. Nyitható kutyaházzal gyerekjáték a takarítás

A nyitható tetős kutyaház legnagyobb előnye, hogy sokkal könnyebben tisztítható, mint a zárt ólak. A tető felnyitásával gyorsan kisöpörheted a behordott sarat és a faleveleket, és a kutyaház béleléséhez használt szalmát is alig 10 perc alatt teljesen újra cserélheted.

A kutyaház tetejének felnyitásával az élősködők elszaporodását is megakadályozhatod, mert végre hajolgatás és porban térdelés nélkül lehetsz biztos abban, hogy a kutyaház minden pontjára jutott a bolha spray-ből. 

Sőt, egy nyitható kutyaházban akár a szárítókötélről eltűnt, rég elveszett zoknikat is könnyebben megtalálhatod.

2. A nyitható tetős kutyaház jobban szellőzik

Habár a Számel hőszigetelt kutyaházak nyáron hűvös búvóhelyek a tűző nap elől, a legnagyobb kánikulában érdemes rendszeresen szellőztetni őket. A tető felnyitására a késő esti vagy a hajnali órák a legjobbak, mert a levegő ilyenkor a legfrissebb.


A nyitható tetős kutyaházak nemcsak az optimális hőmérséklet-különbség miatt hasznosak, de rendszeres légcserével még a kellemetlen kutyaszag kialakulását is meg tudják előzni.

3. A nyitható kutyaház segít a beszoktatásban

Egy nyitható kutyaház a félős kutyáknak is tökéletes választás. Ha kedvenced eleinte nem szeretne bemenni a sötétbe, felnyitott tető mellett hamar megtanulja majd, hogy nincs mitől félnie. Főleg akkor, ha a kutyaházban egy vadiúj plüssjáték vagy pokróc várja.

Számel tipp: Hagyd nyitva a kutyaház tetejét, amíg kutyusod több alkalommal magától bemegy és megszokja a helyét. Ezután már csukott tetővel is biztonságban érzi majd magát.

Még több tuti kutyaházba szoktatási tippért kattints IDE.

4. Egyszerűen téliesíthető

Ősztől tavaszig, amikor kedvenced saját leheletével fűti kinti otthonát, leginkább egy nyitható tetős kutyaházzal segíthetsz neki, mert a széltől óvó válaszfal csak ezekbe az ólakba szerelhető fel. Sőt, az osztott teret a kutyus hamarabb fel is tudja majd melegíteni.

Egy nyitható kutyaház praktikus választás, ha hőfüggönnyel téliesítenéd az ólat, mert így a csavarozáshoz sem kell bemásznod. Ráadásul ha a válaszfalra is szerelsz hőfüggönyt, akár 12-15 °C-kal melegebb kuckót biztosíthatsz kutyusodnak a kinti hőmérséklethez képest.

A hőfüggönyt MOST minden Számel kutyaház mellé ajándékba adjuk!

5. Nyitható kutyaházban biztonságosabb az ellés

Szaporulat esetén mindennél fontosabb szempont az anyakutya és a születendő kölykök biztonsága, ezért ilyenkor a könnyen ellenőrizhető, nyitható tetős kutyaházakat ajánljuk.

Egy nyitható kutyaház praktikus választás az alomneveléshez, mert

  • kényelmesebben végezheted el az ellés előkészületeit,
  • komplikációk esetén azonnal az anyakutya segítségére siethetsz,
  • gyorsan kicserélheted a kiskutyák alatti almot,
  • gördülékenyebbé teszi a kölykök mérlegelését,
  • igényes, világos fotókat készíthetsz a leendő gazdik számára.

Alomneveléshez keresel kutyaházat? Olvasd el tenyésztőknek szóló kisokosunkat ITT.

+1: A nyitható tető most minden Számel kutyaház mellé ajándék

A választott kutyaházat most AJÁNDÉK nyitható tetővel és hőfüggönnyel, összeszerelt állapotban szállítjuk el hozzátok, így kedvenced akár már abban a pillanatban birtokba veheti új otthonát, ahogy azt leemeljük az autóról. 

A Számelnél a nyitható tetős kutyaházakat saját asztalosműhelyünkben készítjük, pontosan úgy, mintha saját kedvenceinknek szánnánk őket. Éppen ezért munkánkra 10 év teljes körű garanciát is vállalunk.


Egyszerűen takarítható és jól szellőző kinti otthont keresed kutyusodnak?
Válassz Számel nyitható kutyaházat »