Felelős gazdiként olyan pihenőhelyet kell biztosítanod kinti-benti vagy teljesen kinti kedvencednek, ahová egész évben elbújhat az időjárás viszontagságai elől. Olvass tovább, ebben a cikkben eláruljuk, hogyan képes erre egy hőszigetelt kutyaház, miközben a kutyaházvásárlással járó teendőket is hosszú évekre elfeledteti majd veled.

A hőszigetelt kutyaház nem egyenlő a fűtött kutyaházzal

Habár a mesterségesen felmelegített, modern kutyaházak elsőre hívogatók lehetnek, tévhit, hogy a szabadban tartott kutyáknak fűtésre van szükségük. Sőt, ha a benti és a kinti hőmérséklet között túl nagy a különbség, egy fűtött kutyaház még egészségügyi kockázatot is jelenthet kedvenced számára.

Egy megfelelően hőszigetelt kutyaház gyulladás- és balesetveszély, valamint üzemeltetési költségek nélkül is képes melegen tartani kutyusodat, mindössze azzal, hogy kedvenced testhőjét a vastag, résmentes falakon belül tartja.

Egy minőségi hőszigetelt kutyaház egy kutyaéleten át kitart

A hőszigetelt kutyaházak a hagyományos kutyaházakhoz képest duplán vannak elkészítve, így még olyan apró rések sem maradnak a faszerkezeten, amelyeken a szél utat találhat magának.

A Számel hőszigetelt kutyaházai 

  • legalább 7,5 cm vastag falakkal, tetővel és aljzattal rendelkeznek,
  • kívül-belül tartós lambériaborítással készülnek,
  • a rétegek között 4 cm vastag hungarocell szigeteléssel vannak ellátva,
  • ajándék hófüggönnyel tartják a mínuszokat a kutyaházon kívül.

A Számel hőszigetelt kutyaházak átlagos súlya 80-100 kg, ezáltal nemcsak az időjárás viszontagságainak, de a virgonc ebek csínytevéseinek is hatékonyan ellenállnak. Ha például kedvenced a kutyaól tetejéről ugatná a Holdat, az garantáltan nem fog összedőlni alatta, és akár 10 év múlva is ugyanolyan szép és biztonságos marad, mint újkorában.

A hőszigetelt kutyaház egész évre jó választás

Egy jól megépített hőszigetelt kutyaház a legkeményebb mínuszokban és a napokon át tartó 30 °C-os kánikulában is képes 8-12 °C különbséget biztosítani a kinti és a benti hőmérséklet között. Ezáltal kutyusod télen kellemes melegben, nyáron pedig hűvös árnyékban pihenhet majd.

Habár télen a légcsere lassítása, nyáron pedig épp ennek gyorsítása a cél, ez nem azt jelenti, hogy két külön ólra kell beruháznod. 

Egyszerűen csak egészítsd ki a hőszigetelt kutyaházat télre hőfüggönnyel és/vagy válaszfallal, hogy kutyusod hamarabb be tudja melegíteni a tereket a saját leheletével. Nyáron pedig a jobb szellőzés érdekében ne felejtsd el eltávolítani ezeket.

A hőszigetelt kutyaház gondoskodik kutyusod egészségéről

A meleg és száraz hőszigetelt kutyaházak az őszi-téli időszakban nemcsak a megfázás és a felfázás, de a gombás fertőzések kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkentik.

Nyáron pedig, amikor a kutyák csak lihegéssel tudják hűteni magukat, a hőszigetelt kutyaház hatékonyan meg tudja őket óvni a kiszáradástól és a hőgutától. Idősödő kedvenced pedig különösen is hálás lesz érte, ha a tűző nap és a fokozott lihegéssel járó gyors szívverés elől egy hűvös odúba bújhat el.

Megfelelően hőszigetelt kutyaházzal az udvar is szép marad

Ha jó minőségű és kézműves hőszigetelt kutyaházat választasz, az impozáns dísze is lesz majd az udvarnak. A legjobb egy tömörfából készült ól, amelynek szigeteléséhez a kutya nem tud hozzáférni, így egészen biztosan nem arra érsz majd haza a munkából, hogy az udvaron több száz hungarocell golyócska kergeti egymást.

A Számel hőszigetelt kutyaházai hosszú távra is strapabíró megoldást jelentenek, igény szerint pedig plusz rágásvédelemmel is elláthatók. 


Hőszigetelt kutyaházat keresel? Válaszd ki kutyusod új otthonát a 7 féle Számel modell és 6 féle méret közül.
Kezdd ITT »