Tenyésztőként nemcsak egy, de egyszerre egy egész alomnyi kutyus kényelme és biztonsága múlik azon, hogy milyen kutyaházat választasz. Olvass tovább, ebben a cikkben azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, amelyekkel az ól több szaporulat után is hosszú évekig újszerű, stabil és tartós marad majd.

Válassz hőszigetelt kutyaházat

A frissen világra jött kiskutyák immunrendszere gyengébb, mint a felnőtteké, ezért az első hetekben extrán védett helyre van szükségük. Tenyésztőként kiemelten fontos, hogy a kicsik hőszigetelt helyen növekedhessenek.

Tenyésztésre kiemelten ajánljuk a hőszigetelt kutyaházakat, mert

  • legalább 7,5 cm vastag fallal és tetővel védik a kölyköket és az anyakutyát az időjárás viszontagságaitól,
  • kívül-belül sima és szálkamentes lambériaborítással gondoskodnak a mindent nyalogatni és rágcsálni akaró kiskutyák biztonságáról,
  • a rétegek közti 4 cm vastag hungarocell hőszigeteléssel egész évben 8-12 °C-os különbséget biztosítanak a kinti hőmérséklethez képest,
  • a hőfüggöny segít a hőt bent, a hideget pedig kint tartani.

Számel tipp: Válassz Számel kutyaházat a tenyésztéshez és a hőfüggönyt most ajándékba adjuk.

Az oldalsó bejárat jobban véd

Ha a választott kutyaház bejárata nem elöl, hanem a kutyaház zaj- és szélvédett oldalán helyezkedik el, úgy tenyésztőként még ideálisabb körülményeket teremthetsz a várandós kutya pihenéséhez és magához az elléshez is.

Ráadásul nem csak kedvenced fog örülni a privát szférának. Az első néhány hétben a kicsik nagyon sokat alszanak, amihez az oldalsó bejárat nyugodtabb, védettebb pihenőhelyet biztosít számukra.

Válaszfallal optimalizáld a kutyaház méretét

Tenyésztőként megfigyelhetted már, hogy az ellést megelőző napokban kutyusod nehezebben találja a helyét. Ilyenkor egy válaszfallal kiegészített kutyaház tökéletes választás, mert a belső helyiségben el tud bújni, és a kicsiket is biztonságos, zárt helyen hozhatja világra.

Számel tipp: Válassz egy mérettel nagyobb Számel kutyaházat, hogy kutyusod egy nagyobb alomnyi kölyök mellett is kényelmesen elférjen a válaszfallal osztott ólban.

Könnyebb a tisztítás, ha nyitható a kutyaház

Mivel az újszülött kiskutyák nem szobatiszták, fontos, hogy mindig tiszta alom legyen alattuk. A Számel kutyaházak nagy előnye, hogy nyitható a tetejük, így könnyen hozzáférhetők és egyszerűen tisztíthatók.

Egy nyitható tetős kutyaház

  • sokkal könnyebben előkészíthető az ellésre, mint egy zárt ól,
  • teljesen kiszellőztethető,
  • alaposan kitakarítható,
  • és lehetőséget biztosít arra is, hogy szebb fotókat készíthess a kölykökről leendő gazdáiknak.

Most ajándék nyitható tetőt adunk MINDEN Számel kutyaház mellé!

Dönts a zárható rácsos terasz mellett

A felfedezés időszaka veszélyt is jelenthet a kölyökkutyák számára, így tökéletes megoldás egy olyan kutyaház, amely zárható fémrácsos terasszal rendelkezik. 

A zárható teraszos Rex és Z-Rex Számel kutyaházakban a kicsik akár fűnyírás közben is biztonságban érezhetik magukat anyukájuk mellett, neked pedig nem kell attól félned, hogy valamelyikük meglóg, amikor épp az autóddal tolatsz ki az udvarból.


Találd meg a Számelnél az alomneveléshez tökéletes, minőségi kutyaházat.
Kezdd ITT »