Egy kis utánajárással kedvenced új kutyaháza egy életen át megvédi őt az időjárás viszontagságaitól. Gyere, ebben a cikkben megmutatjuk, mi a különbség a lapraszerelt és a készen szállított kutyaházak között, hogy hamar megtaláld a tökéletes típust.

Kutyaéleten át tartós, készen szállított kutyaház

A tömör fából készülő kutyaházak nagy méretben akár a 170 kg-ot is elérhetik. Ekkora súlynál már nemcsak az elemek otthoni mozgatása, de a stabilitás ellenőrzése is nehézkes lehet, ezért kötőelemekkel rögzített és ragasztott, összeszerelt állapotban érkeznek meg hozzád.

A készen szállított kutyaház előnye, hogy

  • egyáltalán nem kell barkácsolni, ezért a megspórolt időt közös játékkal tölthetitek,
  • azonnal a végső helyére kerül az udvarban, így hamarabb beszoktatható a kutya,
  • garantáltan masszív, mert jól felszerelt asztalosműhelyben készül,
  • a sofőr segít a helyére emelni, ezért nem kell mások szabadidejéhez igazodni,
  • azonnal látni fogod a végeredményt, így az egyedi igények is hamar ellenőrizhetők.


A Számel készen szállított kutyaházak beépített hőszigeteléssel készülnek, és a 4 cm-es hungarocell lapok szupertartós ragasztással kerülnek a helyükre, ezért egy kutyaéleten át optimális hőmérsékleten tartják az ól belsejét.

Lapraszerelt kutyaház alkalmi használatra

Habár a legtöbb lapraszerelt kutyaház gyorsan összeállítható, az illesztésekre érdemes fokozottan figyelni, mert a fúrás, a szögelés, a csavarozás és egy-egy nem megfelelően összepattintott elem réseket hagyhat a kutyaházon. 

Mivel szinte minden lapraszerelt kutyaház utólagos hőszigetelést igényel, amíg ez nincs benne, már egy kis huzat is azonnal ki tudja hűteni a kedvenced által belehelt, felmelegített ólat. Éppen ezért ezt a típust leginkább ideiglenes megoldásnak ajánljuk.

A lapraszerelt kutyaház előnye, hogy

  • árnyékos fekhelyet kínál szobakutyusodnak, amíg a kertet gyomlálod,
  • tökéletes búvóhely a kertipartira kutyussal érkező vendégek kedvenceinek,
  • szuper szabadtéri alternatíva a pár napos kutyaszitteléshez.

Ám a préselt bútorlapból készülő lapraszerelt kutyaházak általában korlátozott méretben elérhetők, ezért nem minden kutyafajtának felelnek meg.

Számel tipp: Kis méret esetén mindenképp rögzítsd a földhöz a lapraszerelt kutyaházat, mert a komprimált anyag könnyű súlya miatt a szél akár fel is kaphatja kedvenced kerti otthonát.

Készen szállított vagy lapraszerelt kutyaházat válasszak?

Fontos, hogy ne csak az ár befolyásolja a döntésedet! Ugyanis hiába tűnhet egy lapraszerelt kutyaház elsőre kedvezőbbnek, az utólagos hőszigetelés ára, a megfelelő szerszámkészlet beszerzése, és a befektetett idő is hozzáadhat a végső költségekhez.

A kutyaház kiválasztásakor érdemes a rohanó hétköznapoknak is megfelelő megoldás mellett dönteni, mert amikor már ott a kutyus a kertben, akkor azonnal kell fedél a feje fölé.

A Számel készen szállított kutyaházak már a legelső éjszakán is megóvják kedvencedet a csípős hidegtől és a zivataroktól. Sőt, a kezdeti beszoktatást, a rendszeres takarítást és a szellőztetést most zsanérokkal stabilan rögzített, ajándék nyitható tetővel is segítjük.

Ráadásul a készen szállított kutyaházból többféle formájú és méretű modellt is választhatsz, így nem kell hosszú órákat eltöltened egy egyedi ól tervezésével és kivitelezésével.


Válassz készen szállított Számel kutyaházat MOST díjmentes házhozszállítással!
Kezdd ITT »