A kinti kutyák minden idejüket a kertben töltik, ezért fontos, hogy pihenőhelyükön otthon érezzék magukat. Olvass tovább, ebben a cikkben olyan egyszerűen megvalósítható ötleteket mutatunk, amelyekkel kedvenced azonnal magáénak fogja érezni a kutyaházát.

Béleld ki a kutyaház alját

Habár a kutyák a fából készült kutyaházak kemény padlóján is nagyokat alszanak, a kanapé és a kerti hintaágy párnáinak puhaságát sem vetik meg. Az ólba ezért bátran tehetsz egy használt plédet, mert a kényelem és a gazdi illata hamar álomba ringatja majd kutyusodat.

Ha kedvenced nem rágcsál sokat, egy speciális, kétoldalas kutyamatrac is jó választás a kutyaházba. Az 5 cm vastag szivacsréteg a külső pihe-puha plüss anyaggal kiegészítve akár éveken át 5 csillagos kényelmet biztosít majd kutyádnak, mert a lecipzározható huzat bármikor kimosható.


Számel tipp: Válassz Számel kutyaházat most AJÁNDÉK nyitható tetővel, mert ezek a modellek akkor is egyszerűen takaríthatók, ha télen szalmával béleled ki a kutyaház alját.

Készíts egyedi névtáblát

Teljesen mindegy, hogy kutyád nem tud olvasni, egy névtáblának ő is nagyon fog örülni, mert amíg a feliraton dolgozol, ő is ott sertepertélhet a lábaid körül. A névtábla készülhet megmaradt deszkára vagy csempére, gravírozással, festékkel, faragással vagy karcolással, a végeredmény mindenképp egyedi és még hosszú évek múlva is szép emlék lesz.

A névtábla-gyártás gyerekekkel is szuper közös program, a közösen készített felirat pedig egy kutyaéleten át a bejárat felett lóghat majd, mert a Számel kutyaházak 10-15 éven át is ugyanolyan szépek maradnak, mint újkorukban.

Válassz teraszos kutyaházat

A teraszos kutyaházak előnye, hogy kutyusod anélkül is kellemes meleg felületen pihenhet, hogy fel kellene másznia a kutyaház tetejére. Ráadásul a fából készült pihenőteraszon fekve bundája a napokon át tartó esőzések után sem lesz sáros, fűnyírás után pedig a kósza fűszálak sem akadnak majd a szőrén.

A kutyaház terasza

  • egyszerűen tisztán tartható kedvenced itatásához és etetéséhez,
  • letörli kutyád lábáról a felesleges nedvességet, így a sarat sem fogja behordani a házba,
  • tömörfából készül, ezért csak pont annyira melegszik fel, hogy kutyusodnak kellemes napozóhely legyen.

Olvass bővebben a teraszos kutyaházak előnyeiről a Számel blogban.

Barkácsolj játéktároló ládát

Amikor kutyád sok-sok játékának összeszedése már a kerti munkák előkészületeit is meghosszabbítja, elérkezett az ideje egy praktikus játéktároló láda megépítésének. A projekthez mindössze néhány lécre és szerszámra, valamint egy kis kézügyességre lesz szükséged, a kész ládát pedig akár a kutyaház oldalához is rögzítheted.

A fiókos vagy felnyitható tárolóban egy helyre pakolhatók az új rágókötelek, kutyád féltve őrzött plüssei, a hordozható vizes tálak, a pórázak és a kutyapiszok zacskók is, így séta előtt mindent egy helyről szedhetsz össze.

Szerelj fel hőfüggönyt a téli hónapokra

Az időjárás lehűlésével a hőszigetelt kutyaházak bejáratát is érdemes hőfüggönnyel kiegészíteni. A vastag PVC sávok ugyanis nemcsak a belehelt levegőt tartják az ólban, de a szelet is lefogják, így a kinti hőmérsékletnél akár 15 °C-kal melegebben tartják kutyád pihenőhelyét.

Mivel a hőfüggöny átlátszó, ezért temperamentumos őrző-védőd továbbra is szemmel tarthatja az udvart, miközben kellemes melegben fekszik a kutyaházban. Ráadásul a bejáratra rögzített hőfüggöny egyik legnagyobb előnye, hogy felszereléséhez mindössze 2 csavarra lesz szükséged, a nyár beköszöntével pedig ugyanilyen egyszerűen levehető.

A hőfüggönyt most minden Számel kutyaház mellé AJÁNDÉKBA adjuk.


Válassz kedvencednek otthonos Számel kutyaházat!
Nézz körül a kínálatban most »