A kutyaház anyaga nemcsak a falak formáját és színét határozza meg, de a belső tér klímáját, így kedvenced közérzetét is jelentősen befolyásolja. Olvass tovább, ebben a cikkben segítünk eldönteni, hogy a fém, a műanyag és a fa kutyaházak közül melyik lesz a legjobb választás kutyusodnak.

Fából készült kutyaház kedvenced egész éves komfortjához

A fa kutyaházaknak többféle típusát különböztetjük meg. Míg egy bútorlapokból és préselt fából készült lapraszerelt kutyaház szuper megoldás a nyaralóba, mint kedvenced másodlagos kuckója, addig a fából készült, hőszigetelt változatok télen-nyáron ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

A fából készült kutyaházak hőszigetelt modelljei egy kutyaéleten át stabilak maradnak, mert külső és belső falaik miatt gyakorlatilag “kétszer vannak elkészítve”. A köztes 4 cm vastag hungarocell lemezekhez pedig még a legravaszabb kutyák sem tudnak hozzáférni.


A Számel tömörfa kutyaházak előnye, hogy

  • kiváló a hőszigetelésük, ezért tartósan megőrzik kutyád egészségét,
  • természetes anyagból készülnek, ezért jól szellőznek,
  • zsindelyezett tetővel tartják szárazon kedvenced pihenőhelyét,
  • kellemes illatukkal nyugtatják a kutyákat,
  • környezetbarát eljárással, saját asztalosműhelyben és kézzel készülnek,
  • a választható (lambéria, félrönk vagy padlódeszka) külső borítás miatt a kert díszei,
  • 40-170 kg-os súlyuk miatt garantáltan nem dőlnek össze a kutyák alatt.

Sőt, ha több kutyus él a kertedben, egy egyedi méretezésű vagy dupla bejáratos Számel fa kutyaházzal az egész falkádnak kényelmes pihenőhelyet biztosíthatsz.

Műanyag kutyaház a családi kiruccanásokra

A műanyag kutyaházak könnyebben mozgathatók, mint a fából készült ólak, ezért tökéletes alternatívák a lakókocsis vagy sátrazós családi nyaralásokra. A kis súlyú elemeket akár a gyerekek is könnyen össze tudják pattintani, amíg a felnőttek a sátrak felállításával foglalkoznak.

Állandó megoldásnak viszont semmiképp sem ajánljuk a műanyag kutyaházakat, mert súlyuk miatt a szél könnyen el tudja mozdítani vagy akár teljesen fel is tudja őket kapni. 

Ráadásul a műanyag kutyaházon már a legelső rágási próbálkozások is meglátszanak. Többszöri rágás után pedig akár apró lyukak is megjelenhetnek az anyagon, amik később beázáshoz, így akár kedvenced megfázásához is vezethetnek.

Fém kutyaház, avagy amit SOHA ne válassz

Évtizedekkel ezelőtt és főleg az őrzést igénylő telephelyeken elterjedtek voltak a fémhordókból vagy lemezekből újrahasznosított ólak, de azóta az időjárás is sokkal szélsőségesebbé vált, ezért a fém kutyaházak ideje hivatalosan is lejárt.

Ahol a kutya családtag, ott érdemes elkerülni a fém kutyaházat, mert ez a típus tud a legkönnyebben túlmelegedni, így fokozott lihegést, hőgutát vagy akár szívelégtelenséget is okozhat a benne lakó négylábúnak.

Sőt, ha kedvenced a fém kutyaház oldalának dőlve napozna, a forró anyag hamar megégetheti a bőrét, ami nemcsak komoly sérüléseket okozhat, de kinti otthonától is azonnal elrettentheti őt. 

Fa, műanyag vagy fém kutyaházat válasszak?

Habár a fém kutyaház ma már egyszerűen kizárható a lehetőségek közül, a műanyag és a fa kutyaházak esetében fontos tényező, hogy milyen hosszú időre van szükség a kutyaházra.

A garázsból előhozott műanyag ól tökéletes, ha például félévente egyszer, pár napig kell anyósod kutyájára vigyáznod, de tartósabb használatra az ár-érték arányban is kiemelkedő fából készült kutyaházat ajánljuk.

Míg a műanyag kutyaházak falait a nap 2-5 év alatt teljesen kifakítja és ezzel törésre is hajlamosabbá teszi, addig kedvenced ugyanabban a Számel tömörfa kutyaházban töltheti időskori, lustálkodós éveit, amelybe kíváncsi kölyökként először bemászott a labdája után.

Ráadásul a Számel jól felszerelt asztalosműhelyében garantáltan a kedvenced méretéhez passzoló fa kutyaházat készítjük el nektek.


Válassz Számel fa kutyaházat négylábú barátodnak.
Kezdd ITT »