Akárcsak egy kényelmes kerti bútor, a kutyaház is éjjel-nappal ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért fontos, hogy ellenálló legyen. Gyere, ebben a cikkben 25 év asztalos tapasztalattal járjuk körül, honnan tudhatod első pillantásra, hogy minőségi kutyaházzal van dolgod.

1. Zsindelyezett tető

A minőségi, zsindelyezett tetőszerkezet télen az olvadó hó súlya alatt is stabil és szivárgásmentes, ezért nem ázik be. Ez azért fontos, mert a száraz kutyaház minimalizálja a kutyákra rendkívül veszélyes penészedés és a gombás fertőzéssel járó légúti megbetegedések kockázatát.


Éppen ezért a Számel kutyaházak tetejét ugyanolyan zsindellyel készítjük, mint a több generáción át tartós családi házakat. A vastag borókafenyő deszkákat pikkelyszerű fedéssel, szögekkel erősítjük fel, ezért a tető nemcsak a csapadékkal szemben ellenálló, de napozni vágyó kedvenced súlya alatt is tökéletesen stabil marad.

2. Tömörfa szerkezet

Mivel a kutyaház nem csak fekvésre szolgál, fontos, hogy a legkülönbözőbb mozgásokat is kibírja. Legyen szó egy kergetőzés közben rosszul bevett kanyarról, a falnak dőlve napozásról, vagy lendületes vakarózásról, a választott 40-170 kg-os tömörfa Számel kutyaház hosszú évek múlva is ugyanolyan stabilan áll majd a kertben, mint újkorában.

Ráadásul a Számel kutyaházak a heteken át tartó őszi esőzések próbáját is kiállják, mert a 4 magasított talp miatt kedvenced fából készült pihenőhelye alulról sem szívja meg magát nedvességgel, így a korhadásnak is ellen tud állni.

3. Pácolt-kezelt külső felület

A kutyaház egész évben a kertben lesz, ezért elengedhetetlen, hogy időjárásálló páccal legyen kezelve. Sőt, mivel a kutyák kezek híján a fogaikkal rágcsálva fedezik fel a világot, az is fontos, hogy a felület szálkamentes legyen.

A Számel kutyaházak választható vastagságú borókafenyő borítása

  • kiálló elemektől mentes, ezért a mindent megrágó kölyökkutyák számára is biztonságos,
  • rejtett szögeléssel rögzített, ezzel is csökkentve a sérülések kockázatát,
  • egyszerűen tisztítható, mert a sima felületen nem akadnak el a seprű sörtéi,
  • egy kutyaéleten át ellenáll a nedvességnek, így a sarat akár le is moshatod róla.

4. Nyitható és levehető tető

A kutyaház rendszeres tisztítását nyeregtetős és lapostetős kiviteltől függetlenül megkönnyíti a nyitható tető, amellyel állva is kisöpörheted a behordott sarat és a faleveleket.

Sőt, egyes Számel modellek (pl. az Indigo) tetejét akár le is emelheted, ezért a sötétben félős kutyus is könnyebben beszoktatható a kutyaházba. És így talán az ellopott kerti papucsokat is hamarabb megtalálod majd.

A nyitható tetőt MOST minden Számel kutyaház mellé ajándékba adjuk.

5. Beépített hőszigetelés

A minden oldalról megfelelően hőszigetelt kutyaház télen és nyáron is 8-12 °C-os különbséget biztosít a kinti hőmérséklethez képest, ezért a fogvacogtató mínuszok és a tűző nap elől is kellemes búvóhely a kutyusodnak. 

A beépített hőszigetelés azért is jó, mert az illesztéseknél sem mozdul el, nem huzatos, nem esik szét és nem keletkeznek rajta rések.

Számel tipp: Válassz eleve hőszigetelt kutyaházat, amelyből a hungarocell sehol sem lóg ki, mert így biztosan nem arra fogsz hazaérni a munkából, hogy egy nagy adag fehér golyócska borítja az udvart.


Tartós kutyaházat keresel? Válassz Számel kutyaházat 10 év garanciával!
Kezdd ITT »