Habár a megunt cipőket gyakran önszántunkból áldozzuk fel, hogy kutyusunk örömmel csámcsoghasson rajta, a kutyaház rágásvédelméről érdemes időben gondoskodni, hogy az ól egy kutyaéleten át szép és időjárásálló maradjon. Olvass tovább, ezzel a pár tippel egyszerűen megelőzheted a károkat.

Válassz tömörfa kutyaházat

Míg egy műanyag kutyaházon már egy alkalom után is látszódhatnak a harapások, amiket kedvenced hamar lyukakká is tágíthat, addig egy tömörfa kutyaház nemcsak az időjárás viszontagságainak, de megfelelő burkolattal a kölyökkutyák tűhegyes fogainak is ellenáll.

Éppen ezért a Számel rágásálló kutyaházak falai az épületasztalos iparban is kedvelt borókafenyőből készülnek, amelyek a hőszigetelés miatt gyakorlatilag duplán kerülnek megépítésre. Ez azért jó, mert kutyusod néhány próbálkozás után meg fogja unni a 7,5-11 cm-es falak rágcsálását, és az udvarod is garantáltan fa- és hungarocellmentes marad majd.

Tudj meg mindent a fából készült kutyaházak előnyeiről ITT.

Helyezd a kutyaházat a kert legvédettebb pontjára

Egyszerű, de nagyszerű praktika a kutyaház rágásvédelméhez, ha az ólat közvetlenül a családi ház vagy a kerti kamra falához állítod. 

Ez nemcsak azért előnyös, mert kutyusod kinti pihenőhelye kellően árnyékos és szélvédett helyen lesz, hanem így a rágásra csábító élekhez és sarkokhoz is nehezebben fog hozzáférni.

Növeld a kutyaház rágásvédelmét élvédőkkel

A garantáltan rágásálló kutyaházhoz élvédelem is szükséges. A Számelnél erre is gondoltunk, ezért kutyaházainkat speciális, korrózió- és harapásálló bádoglemezekkel látjuk el, amelyekkel kedvenced hamar, magától szokik majd le a rágcsálásról.


A fém élvédővel hatékonyan megóvható

  • a kutyaház bejárata, ezért kedvenced fekvés közben sem fér majd hozzá a fához,
  • a négy külső sarok, így az illesztések egy kutyaéleten át épek maradnak,
  • a válaszfal ajtaja mindkét oldalról, ezért kutyusod akkor sem tud rosszalkodni, amikor nincs szem előtt,
  • a terasz összes éle, hogy kutyád hosszú évekig élvezhesse kedvenc napozóhelyét,
  • a tetőszerkezet, ezért mászóbajnok kedvenced a “magasban” sem tud kárt tenni a kutyaházban.

Válassz vadiúj Számel kutyaházat extra élvédőkkel és a kész ólat mi már a felszerelt elemekkel visszük el hozzátok.

Tanítsd célzottan kedvencedet

Fontos, hogy a lehető legtöbb időt együtt töltsd kedvenceddel, mert az utólagos büntetésből nem fog tanulni. A kutyaház rágásvédelmét elősegíti, ha akkor szólsz rá kedvencedre, amikor épp rajtakapod a harapdáláson.

Habár a legtöbb esetben a közös játék és a hosszú séták is elég energiát vezetnek le, fogzáskor a kölyköknek muszáj valamit rágniuk. Jó, ha mindig van előttük néhány kemény, kutyabarát műanyagból készült labda vagy kötélcsomó, mert ha időben megismerik ezeket, később is a saját játékaikat fogják keresni, ha unatkoznak.

Számel-tipp: Dicsérd meg és jutalmazd rendszeresen kutyusodat, ha a neki kijelölt tárgyakkal játszik, mert így a kutyaház rágása helyett később is hasonlóan viselkedik majd.

Olvass még több kutyaház rágásvédelmi tippet a Számel blogban.


Kíváncsi kutyusod legszívesebben mindent “megkóstolna”?
Válassz neki Számel rágásálló kutyaházat »