Egy új kutyaház vásárlásakor a méret az első és a legfontosabb szempont. Ha túl kicsi a kutyaház, kedvenced nem is fog belemenni, ha pedig túl tágas, akkor hidegebb időben fázni fog benne. Gyere, mutatjuk, hogyan találhatsz rá egyből arra a kutyaházra, amely nemcsak kedvencedet védi majd egész évben, de pénztárcádat is megóvja az extra költségektől.

A kutyaház méretét kedvenced marmagasságához igazítsd

Habár mi, emberek gyakran megcsodáljuk a hatalmas villákat és szívesebben alszunk egy tágas franciaágyon, mint egy kisebb kanapén, a kutyák velünk ellentétben épp a szűkösebb, méretre igazított odúkat kedvelik.

A tökéletes méretű kutyaház

  • olyan magas bejárattal rendelkezik, amelyen kedvenced lehajtott fejjel, kényelmesen be tud menni,
  • elegendő helyet biztosít kutyádnak a megfordulásra,
  • pont akkora, amelyet kutyusod télen a saját leheletével is fel tud melegíteni.

A kutyaház optimális méretének kiválasztásához mindössze egyetlen adatra, a kutya marmagasságra lesz szükséged. Amikor kedvenced épp álló helyzetben van, fogj egy szabócentit vagy egy mérőszalagot és mérd meg a nyaka aljától a talajig futó távolságot. 

Végül az így kapott adatot és kutyád fajtáját vesd össze a Számel kutyaház-választási kisokosával és máris láthatod, melyik lesz az ideális méret négylábú családtagod számára.

Határeset? Válaszd a nagyobbat

Ha nem fajtatiszta a kutyusod vagy kedvenced marmagassága épp a két méret határán helyezkedik el, válaszd bátran a kicsit nagyobb kutyaházat. 

Egyrészt így kedvenced is szívesebben megy majd be az ólba, másrészt a Számel kutyaházak alapos szigetelése miatt a kicsit nagyobb méretet is könnyen ki tudja majd fűteni a leheletével.

Döntsd el, kell-e válaszfal a kutyaházba

A válaszfal egy olyan hasznos kiegészítő, amely egy előszobára és egy belső pihenőhelyre osztja a kutyaház méretét. Tökéletes választás rövidszőrű és/vagy kisebbtestű kutyák esetén, mert télen a kisebb területet hamarabb fel tudják melegíteni, de akkor is szuper megoldás, ha új családtagod végleges kutyaházát már kölyökkorában beszereznéd.

Számel-tipp: Amennyiben a kutyaház belsejébe kivehető válaszfalat is szeretnél, érdemes egy mérettel nagyobb ólat választanod, hogy a fekvőhely nagysága a válaszfallal együtt is megfeleljen kutyusod igényeinek.

Túl pici vagy túl nagy? Válassz személyre szabottat

Habár a Számelnél már 25 éve készítünk kézműves kutyaházakat, az egészen pici és a már-már póniméretű ebek számára igény szerint a 6 meglévő méreten túl, extra nagy vagy extra kicsi kutyaházakat is építünk.

A kutyaházakat mérettől függetlenül saját asztalosműhelyünkben, pontosan úgy készítjük el kedvencednek, mintha a saját kutyusainknak építenénk őket. A kész ólat országosan ingyenes házhozszállítással és összeszerelve kapjátok kézhez, amit kíváncsi kedvenced akár már az udvarba állítást követő pillanatokban birtokba vehet majd.


A tökéletes kutyaház méretet keresed?
Válaszd ki a Számel kínálatából IDE kattintva »