Habár a kutyák tömöttebb bundára váltanak a hideg hónapokban, télen már emberi segítségre szorulnak, hogy a zimankós időben is kellemesen érezzék magukat. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan tartsd a mínuszokat a téli kutyaházon kívül.

1. Cseréld hőszigeteltre a vékonyfalú kutyaházat

Ha kutyaház-vásárlás előtt állsz, a legjobb, ha eleve hőszigetelt kutyaházat választasz. A Számel kutyaházak például olyan minőségben készülnek, hogy nyáron és télen is 8-12 °C eltérést biztosítanak a kinti és a benti hőmérséklet között. 

A Számel kutyaházak hungarocellel szigetelt, dupla rétegű és lambériázott ólak, típusaik között pedig csak a falak, a tető és a talaj vastagsága tesz különbséget. A tökéletes téli kutyaházat így kutyusod bundájától és az ól helyének szélvédettségétől függően választhatod ki.

2. Válassz fa kutyaházat

A téli kutyaház anyaga kulcsfontosságú szerepet tölt be kedvenced életében. Habár a fémből készült hordók tágasak és nem áznak át, télen hamar kihűlnek és szigetelni is nehéz őket. A műanyagból készült alternatívák ideiglenes megoldásnak jók, de könnyű súlyuk miatt az orkán erejű téli szél hamar fel tudja őket kapni.

A legjobb, ha a kutyaház tömör fából készül, mert akár 80 kg-os súlya miatt kellően masszív, minősége miatt egy egész kutyaéletre szól és jobban passzol a kert összképéhez is.

3. Béleld ki a téli kutyaházat

Ahhoz, hogy kutyád az esős és a havas napokon is tökéletesen száraz, meleg helyen pihenhessen, érdemes a téli kutyaházat szalmával kibélelni. Habár a szalma előnye, hogy a pokrócokkal és rongyokkal ellentétben nem szívja magába a nedvességet és gyorsan meg is szárad, higiéniai szempontok miatt rendszeresen cserélni kell.

Ha nem szeretnél sok időt tölteni a kihordott szalma állandó seprésével és cseréjével, akkor érdemes egy méretre szabott, kétoldalas matracot választanod a téli kutyaházba. A matrac vízhatlan oldala nem szívja magába a nedvességet és hamar megszárad, az 5 cm vastag bélés pedig kényelmes és meleg fekhelyet biztosít kutyusodnak.

4. Szerelj fel hőfüggönyt

A hőfüggöny a téli kutyaház szinte nélkülözhetetlen eleme, amely ősztől tavaszig akár plusz 2-5 °C-kal is képes növelni a benti hőmérsékletet. 

Ha biztosra akarsz menni, akkor nemcsak belülről, de kívülről és a kutyaház válaszfalára is felszerelhetsz 1-1 hőfüggönyt. A 3 hőfüggöny együttesen akár 15 °C különbséget is képes teremteni a külső hőmérséklethez képest, amivel kutyusod még a nagyon szélsőséges időjárási körülményekben sem fog fázni.

A téli kutyaházra szerelt PVC hőfüggöny

  • kizárja a kinti mínuszokat,
  • nem engedi befújni a szelet,
  • meggátolja, hogy a már belehelt kutyaházból kiszökjön a meleg,
  • nyáron a jobb szellőzés érdekében könnyen eltávolítható.

A PVC hőfüggöny most minden Számel kutyaházhoz ajándék, ezért erre már nem is kell majd külön költened.

5. Alakíts ki előszobát a téli kutyaházban

Egy kivehető válaszfallal szuper előszobát hozhatsz létre kedvenced téli kutyaházában. A válaszfal még jobban véd az időjárás viszontagságaitól, kutyusod pedig az osztott teret könnyebben “fel tudja fűteni” saját leheletével. 

A téli kutyaház előszobája akkor is hasznos, ha előtte a latyakos utcán sétáltatok vagy a havas kutyafuttatóban labdáztatok. A nedvességet már az előszoba talaja felszívja kedvenced lábáról, így fekhelyére száraz mancsokkal érkezhet meg. 

A Számel válaszfalas kutyaházai különösen jó opciók félős kutyáknak és akkor is, ha a későbbiekben kiskutyák is várhatók. 


A Számel kutyaházaknál mindezt egy helyen, készre szerelve és ingyenes házhozszállítással megkaphatod.
Válaszd ki a kutyádnak valót ITT »