A kutyaház bejárata nemcsak díszítőelem, hanem azt is nagyban befolyásolja, hogy fogja magát érezni kedvenced az új kinti otthonában. Olvass tovább, mutatjuk, hogy a te kutyádnak az oldalt nyíló vagy az elöl bejáratos kutyaházat érdemes választanod.

Oldalt nyíló kutyaház, avagy tökéletes nyugalom kedvencednek

Az oldalt nyíló kutyaházak bejárata az ól hosszanti oldalán, az egyik merőleges falhoz közelebb helyezkedik el. Legyen szó idős, félős vagy nagy alvásigényű ebekről, az így kialakult sarok szélvédett búvóhelyet és elegendő privát szférát biztosít számukra.

Egy oldalt nyíló kutyaház jó választás a fázósabb, kistestű és rövid szőrű kutyáknak is, mert a kutyaház téliesítésére alkalmas válaszfal csak ezekben az ólakban szerelhető fel. Ebben az esetben mindenképp válassz egy mérettel nagyobb kutyaházat, hogy kutyusod az osztott térben is kényelmesen elférjen majd. 

A válaszfallal ellátott oldalt nyíló kutyaház előnye, hogy

  • az osztott teret kutyusod gyorsabban be tudja fűteni a leheletével,
  • az extra fal plusz védelmet biztosít a huzat ellen,
  • lustálkodó kedvenced álmát kevésbé zavarják majd a külvilág neszei.


Ha a közeljövőben szaporulat várható, a kölykök és az anyuka védelmét szintén egy oldalt nyíló kutyaház tudja a legjobban biztosítani. A hamar felmelegedő kis térnek köszönhetően a nagy alvásigényű kiskutyák akkor is kellemes melegben pihenhetnek, amikor kint mínuszok tombolnak.

Számel tipp: Vedd figyelembe az udvar adottságait, és nyitott tér esetén is válassz kutyusodnak oldalt nyíló kutyaházat, amelynek sarkába el tud bújni a huzat elől.

Elöl bejáratos kutyaház a kíváncsi ebeknek

Az elöl bejáratos kutyaházak bejárata az ól keskenyebb falának közepén van, ezért folyton körülötted szaladgáló kutyusod már azelőtt farokcsóválva üdvözölhet téged a kapuban, hogy elfordítanád a kulcsot a zárban.

Habár az elöl bejáratos kutyaházakon jobban át tud fújni a szél, ezt nyáron kedvenced imádni fogja, mert felgyorsítja a szellőzést és a kutyaház párásodását is megelőzi.


A téli hónapokban pedig egyszerűen tompíthatod a huzatot egy PVC hőfüggönnyel, amit most minden Számel kutyaház mellé ajándékba adunk. 

Fontos, hogy elöl bejáratos kutyaházat csak abban az esetben válassz, ha a kert egyik szélvédett pontján, fa alatt vagy közvetlenül a ház fala mellett el tudod helyezni, mert így nem kell tartani a közvetlen huzattól és a tűző napsütéstől.

Oldalt nyíló vagy elöl bejáratos kutyaházat válasszak?

Ahány kutya, annyiféle személyiség létezik, ezért kedvenced hálás lesz érte, ha a habitusának megfelelő otthonnal leped meg. 

Míg a lustálkodni vágyó kutyusok élvezik az oldalt nyíló kutyaház nyújtotta privát szférát, addig a játékos négylábúak alig várják, hogy az elöl bejáratos kutyaház ajtajából azonnal szaladhassanak a labdával közeledő gyerekek felé.

Bármelyiket is választod, kedvenced új tömörfa Számel kutyaháza olyan időjárásálló otthon lesz számára, amelyben egy kutyaéleten át boldog lehet majd. Sőt, a praktikus nyitható tetőt, valamint az akár 2-5 °C-kal melegebb benti hőmérsékletet biztosító PVC hőfüggönyt most minden kutyaház mellé ajándékba adjuk.


Válaszd ki most a kutyusod igényeihez passzoló oldalt nyíló vagy elöl bejáratos Számel kutyaházat!
Kezdd ITT »