Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt a kutyaház-vásárlás egyre nagyobb jelentőséggel bír, ezért kedvenced leendő kinti otthonát nem érdemes elhamarkodottan kiválasztani. Tarts velünk, ebben a cikkben 5 okot mutatunk, amiért mindenképpen egy hőszigetelt kutyaház lesz a legjobb döntés.

1. Kutyusod jobban fogja viselni a szélsőséges időjárást

A hőszigetelt kutyaházak nyáron 8-12 °C-kal hűvösebbek, télen pedig ugyanennyivel melegebbek a kinti hőmérsékletnél. Éppen ezért kedvenced az év bármely szakában, mérettől és szőrhossztól függetlenül jól fogja érezni magát új kerti otthonában.

A 4 cm vastag hungarocellel szigetelt kutyaház a legkeményebb mínuszokban is tartja a kutyusod által belehelt levegő hőmérsékletét. Hőfüggöny felszerelésével kedvenced még akkor is kellemes melegbe térhet vissza, ha előtte az udvaron hosszú percekig búcsúzkodott iskolába induló kis gazdájától.

2. Hőszigetelt kutyaházzal számos betegség elkerülhető

A hőszigetelt kutyaházak egyik legnagyobb előnye a résmentes kialakítás, ami nemcsak a kedvenced szemeire és füleire veszélyes huzatot, de a megfázást okozó jeges csapadékot is a kutyaházon kívül tartja. Ez azért is jó, mert bentről a kutyusod által belehelt levegő sem tud távozni, így kedvenced a legnagyobb viharokat is zavartalanul átaludhatja.

Fizikai megerőltetés során a kutyák kizárólag a mancsukon és az orrukon keresztül tudnak izzadni, és a legnagyobb melegben is csak liheséggel tudják magukat hűteni, ezért egy hőszigetelt kutyaház a felgyorsult szívverés és a hőguta kockázatát is csökkenti.

3. Megakadályozza a penész kialakulását

A kutyák fokozottan is ki vannak téve a gomba okozta légúti megbetegedéseknek, mert a szűkös, párás és sötét kutyaházak kedvező feltételeket teremtenek a penésznek. 

A Számel hőszigetelt kutyaházakban alacsony a penészesedés kockázata, mert

  • megemelt szerkezetük nem érintkezik a nedves talajjal,
  • alulról, oldalról és fentről is szigetelve vannak,
  • a zsindely napokig tartó esőzés esetén sem engedi át a vizet.


Ráadásul MOST minden Számel hőszigetelt kutyaház mellé nyitható tetőt adunk AJÁNDÉKBA, melynek szellőztetésével a páratartalom is optimális szinten tartható.

4. Évtizedekre elfelejtheted a kutyaház-vásárlást

A hőszigetelt Számel kutyaházak tervezésekor és kivitelezésekor is a tartósságra törekszünk, ezért a hagyományos ólakhoz képest dupla fallal készítjük őket. Emiatt már a legkisebb Számel hőszigetelt kutyaház súlya is eléri a 40 kg-ot, így a stabil tömörfa szerkezetben nemhogy a széllökések, de még az ugráló kutyák sem tudnak kárt tenni.

Sőt, az akár 120-170 kg-os Számel hőszigetelt kutyaházak tetején egy kifejlett dán dog is bátran napozhat, garantáltan nem fognak összedőlni alatta. 

Célunk, hogy kedvenced szeretett kinti otthonát egy életen át kedve szerint használhassa, ezért munkánkra 10 év garanciát is vállalunk.

5. Nem kell barkácsolni

A hagyományos ólak utólagos hőszigetelése házilag sokkal időigényesebb és költségesebb feladat, mint egy hőszigetelt kutyaház megvásárlása. 

Míg az egyszerűbb kutyaházakat lapraszerelt, otthoni szerelést igénylő állapotban szállítják, a ragasztott Számel hőszigetelt kutyaházakat összeszerelt állapotban visszük el hozzátok. A kézműves ragasztás egy kutyaéleten át tartós, napsütés- és esőálló, ezért tartósabb, mint a karbantartást igénylő csavarozott vagy szegelt ólak.

A választott Számel hőszigetelt kutyaházzal már nincs más dolgod, mint egy szuper helyet keresni neki az udvarban, hogy kíváncsi kutyusod akár azonnal fel is fedezhesse magának.


Válassz Számel kutyaházat beépített hőszigeteléssel!
Nézz körül a kínálatban »