A kutyaház a szabadban tartott kutyákat nemcsak az időjárás viszontagságaitól védi, de a kényelmes pihenésről is gondoskodik. Olvass tovább, ebben a cikkben 5 olyan kutyaház tartozékot mutatunk, amivel a te kutyusod is igazi palotának fogja érezni kinti otthonát.

1. Hőfüggöny

A hőfüggöny rengeteget számít a belehelt kutyaház melegének fenntartásában, ráadásul a szélben szálló port és szennyeződéseket sem engedi be kedvenced pihenőhelyére. A vastag PVC hőfüggöny több rétegben felszerelve akár 15 °C különbséget is tud teremteni a kinti és a benti hőmérséklet között.


Sőt, az átlátszó PVC sávokon keresztül kutyusod még az ól belső sarkából is hatékonyan őrizheti az udvart, ezért nem fog minden neszre kifutni, és így kisebb eséllyel fog megfázni.

Olvass még többet a könnyen tisztítható PVC hőfüggönyök előnyeiről a blogban.

2. Fa tartó a kutyatálaknak

Képzeld el, hogy kutyusod a kertbe látogató madarakat kergeti, amíg te dolgozol, és egy óvatlan pillanatban felborítja a vizestálját. Ezután nemcsak a sarat hordja be mancsával a kutyaházba, de több órára folyadék nélkül marad, amivel a hőguta kockázatát is növeli. 

Szerencsére az ilyen helyzetek megelőzhetők egy fa tartóval, amelyet egyszerűen rögzíthetsz a kutyaház oldalához vagy elejéhez. Amellett, hogy az etető és az itató tálak is stabilak lesznek, kedvenced így a házát is hamarabb megszereti majd, mert az állandó etetőhely pozitív érzéseket kelt benne.

3. Bélés a kutyaház aljára

Habár a friss szalma, a forgács és a papírcsíkok szárazon és melegen tartják kutyusodat, a nedvszívó képesség fenntartása miatt hetente érdemes cserélni őket. Ahhoz, hogy a seprés közben nyitva hagyott tető télen se engedje ki a kutyusod által belehelt meleget, szalma helyett érdemes egy speciális kutyaház kiegészítőt beszerezni.

Egy Számel kétoldalas matrac

  • faltól falig méretével stabilan a helyén marad,
  • cipzáros, mosható huzattal egyszerűsíti a takarítást,
  • 5 cm vastag szivaccsal az idős, fájó izületű kutyáknak is jó választás,
  • vízhatlan szövettel tartja szárazon a kutyaház belsejét,
  • pihe-puha plüss anyagával szinte azonnal álomba ringatja kedvencedet.

Válaszd ki a kutyaház méretéhez passzoló kétoldalas matracot ITT »

4. Nyitható tető

Az éghajlatváltozás miatt nyáron egyre többször számolhatunk hetekig tartó kánikulával, ezért a nyitható tető hamarosan nemcsak ajánlott, de kötelező kutyaház tartozékká is válhat.

A hajnali szellőztetés után kedvenced egész nap a hűvös sötétben szunyókálhat majd, mert a Számel kutyaházak beépített hőszigetelése a kinti 30 °C-ot is képes 8-12 °C-kal csökkenteni.

Ráadásul nyitható tetővel a kutyaház tisztaságát és páratartalmát is egyszerűen ellenőrizheted, anélkül, hogy négykézláb mászva zavarnád kutyusod nyugalmát. Az így talált  sárdarabokat és szúrós faleveleket pedig pillanatok alatt kisöpörheted, például amíg kedvenced a postást ugatja.

A nyitható tető MOST minden Számel kutyaház mellé AJÁNDÉK.

5. Zárható rács a kutyaházra

A félős kutyáknak a zárható rács a leghasznosabb kutyaház tartozék, mert a számukra stresszes helyzeteket állandó pihenőhelyükön akár át is aludhatják.

A szökésre hajlamos kutyusok a biztonságos rácsok mögül figyelhetik, ahogy kijársz az autóval, és szeleburdi kedvenced sem fogja megégetni magát a forró grillel.

Fontos! A kutyaházat kiegészítő rácsot csak indokolt esetben, kedvenced védelme érdekében és lehetőleg minél rövidebb időre hagyd zárva, mert kutyádnak alapvetően ennél jóval nagyobb mozgástérre van szüksége.


Komfortosabbá tennéd kedvenced kinti otthonát? Válassz Számel kutyaház tartozékokat!
Kezdd ITT »