Ahogy más befektetéseknél, úgy természetesen egy új kutyaház megvásárlásakor is fontos szempont az ár. De vajon valóban megérik az olcsóbb ólak? Tényleg jobbak a prémium kutyaházak? És ami a legfontosabb: melyiket fogja igazán szeretni négylábú barátod? Tarts velünk, ebben a cikkben minden kérdésedre választ kaphatsz.

Prémium kutyaház, avagy tartós otthon egy kutyaéleten át

Habár egy gyártótól vásárolt, prémium kutyaház látszólag drágább egyes lapraszerelt modelleknél, hosszú távon megtérülő befektetés, mert egy teljes kutyaéletre szól.

Egy stabil és masszív Számel kutyaház előnye, hogy

  • stabil és masszív, ezért akár egy életen át száraz és kényelmes otthont biztosít kedvencednek, 
  • időjárás- és rágásálló, mert kívül-belül borókafenyő lambériával van borítva,
  • minőségi, tömör fából készül, így nemcsak védett helyet biztosít a viharok elől, de garantáltan nem dől össze akkor sem, ha kutyusod a tetején szeretne napozni,
  • 10 év garanciát biztosítunk rá, mert saját műhelyünkben, pontosan úgy készül, mintha a mi kedvenceinknek építenénk,
  • nem kell szerelni, mert kötőelemekkel rögzített, kész állapotban szállítjuk ki,
  • most ajándék nyitható tetővel egyszerűsíti le a takarítás és a szellőztetés folyamatát.


A vastag hőszigeteléssel ellátott prémium kutyaház évszaktól függetlenül képes akár 12 °C-os különbséget teremteni a kinti hőmérséklethez képest. 

Minden Számel kutyaházat 4 cm-es hungarocell hőszigeteléssel látunk el, így a falak, a talaj és a tető vastagsága is eléri a minimum 7,5 cm-t. Ez több mint elegendő ahhoz, hogy télen a kutyusod leheletével felfűtött, kellemesen meleg odú a legnagyobb mínuszokban se hűljön ki, nyáron pedig tökéletes búvóhelyet biztosítson a tűző nap elől.

“Olcsó” kutyaház: ideiglenes megoldás speciális helyzetekre

Mivel a deszkából vagy raklapból készült ólak az időjárással és a rágással szemben is kevésbé ellenállók, kedvenced élete során akár 3-4 darabot is “elfogyaszthat” belőlük. 

Éppen ezért az alacsonyabb árú kutyaházak leginkább akkor jó választások, ha például anyósod kutyájára kell vigyáznod néhány napig. Hosszú távon többe is kerülhetnek, mint egy most drágábbnak tűnő kézműves kutyaház.

Fontos! Mielőtt egy olcsóbb kutyaház mellett döntenél, ellenőrizd, hogy van-e benne hőszigetelés, mert ezt utólag pótolni több munkával és kiadással jár, mint egy eleve hőszigetelt kutyaház vásárlása. Ráadásul így garantáltan nem kell majd nyüszítő kutyusod ajtókaparására ébredned már a legelső zimankósabb napon.

Így kerüld el a kutyaházcserét, akkor is, ha még növésben van a kutyád

A visszajelzések alapján sokan kezdetben azért döntenek az olcsóbb kutyaházak mellett, mert kölyökkorban veszik magukhoz kedvencüket, ám így a kutyus növekedése során akár kétszer vagy háromszor is beruháznak egy új ólra. 

Nekik azt szoktuk javasolni, hogy vegyék meg inkább most a felnőtt kutya méretének megfelelő kutyaházat, a belső teret pedig egyszerűen csökkentsék egy bármikor kivehető válaszfallal.

Olcsó vagy drágább kutyaház? Melyiket válasszam?

Számel tipp: Ne csak az ár befolyásolja a döntésedet! 

Gondolkodj el rajta, hogy hosszú vagy rövid távra tervezel a választott kutyaházzal, majd írd össze a lehetséges kompromisszumokat, és azt is, hogy milyen teendőid lesznek az új óllal, mielőtt kutyusod birtokba veheti azt.

Míg egy prémium kutyaházat csak a helyére kell állítani, addig egy olcsóbb, lapraszerelt vagy házilag barkácsolt megoldás esetében már a tervezéssel is órákat, esetleg napokat kell eltölteni, az összeszerelésről és a hőszigetelésről nem is beszélve.


Legjobb négylábú barátod megérdemli, hogy olyan kutyaházban lakjon, ami az egyre gyakoribb, szélsőséges időjárás ellen is védelmet ad neki.
Válaszd ki az igényeinek megfelelő Számel kutyaházat ITT »