Két kutya egyenlő a dupla izgalommal és a kétszeres örömmel. De vajon milyen kutyaházat érdemes választani együttlakó kedvenceidnek? Tarts velünk, ebből a cikkből mindent megtudhatsz a dupla kutyaházak előnyeiről.

1. A dupla kutyaház helyet spórol az udvaron

A kutyaház-választást mindig érdemes a kert feltérképezésével kezdeni, mert az ól tökéletes helye zömmel árnyékos, szélvédett, valamint lakói az egész területet és a bejáratot is szemmel tarthatják onnan.

Mivel kertenként gyakran csak egy olyan pont van, ami mindezen szempontoknak megfelel, egy dupla kutyaház nemcsak azonos körülményeket is biztosít kutyusaidnak, de helytakarékos megoldás is.

2. Esztétikus eleme a kertnek

A dupla kutyaházak nagyméretű ólak, amelyek igazi kutyatársasházként működnek. Amellett, hogy választható külső lambéria, félrönk vagy padlódeszka borításukkal azonnal megragadják a vendégek tekintetét, vastag falaikkal kutyáidat is maximálisan védik az időjárás viszontagságaitól.

A Számel dupla kutyaházak előnye, hogy

  • az egymással szemben lévő bejáratok egy plusz szélvédett folyosót alkotnak, ezért akár nyitott területen is elhelyezhetők,
  • az egymás melletti bejáratos kutyaházakat extra vastag fal köti össze, így a közös oldalon duplán szigetelik a két pihenőhelyet,
  • robusztus szerkezetük több ponton is meg van emelve, ezért alulról sem áznak be.

Ráadásul a Számel dupla kutyaház pácolt-kezelt felülete klasszikus fás színű vagy modernebb szürkéskék árnyalatú is lehet, így tökéletesen a lakóház stílusához igazítható.

3. Dupla kutyaházzal az ebek közti hierarchia is fenntartható

Két kutya esetén a kutyaház-választás egyik legfontosabb szempontja kedvenceid személyiségének és a köztük lévő viszonynak az ismerete. Egy dupla kutyaház előnye a két külön óllal szemben, hogy a kutyák a kert azonos pontjáról szaladhatnak eléd, ezért sosem lesz vita abból, hogy valamelyik előbb ér oda a jutalomfalatért vagy a simogatásért.

Egy egymással szembenéző bejárattal rendelkező dupla kutyaház szuper, ha kedvenceid mindent együtt csinálnak, mert amint az egyikőjük neszt hall, a másik már szaladhat is utána.


Az egymás melletti bejáratos dupla kutyaház pedig tökéletes az idős-fiatal kutyapároknak, mert szenior kedvenced álmát még az extravirgonc kölyök állandó mászkálása sem fogja megzavarni. Sőt, így az udvar azonos részét őrizhetik, ezért egyikőjük sem marad majd le a fagylaltos autó vagy a szomszéd macska megugatásáról.


+1: A dupla kutyaház egyedileg tervezhető

A Számelnél minden dupla kutyaház a megrendelő igényei és ötletei alapján készül, ezért a végeredmény garantáltan az udvar adottságaira és a kedvenceid személyiségére szabott lesz majd.

Az egyedi kivitelezés miatt akár ablak, napozóterasz, zárható kennel, hosszabbított tető vagy bármi olyan extra kiegészítő is kerülhet a dupla kutyaházba, amit kutyáid élveznének. Sőt ennek köszönhetően az is megoldható, hogy eltérő méretű, extra nagy vagy éppen extra kicsi ebeknek legyen közös ólja.


Két kutyus is lakik nálatok?
Kérj ajánlatot Számel dupla kutyaház készítésére ITT »