Ma már több mint 350 kutyafajta létezik, melyek közül egyesek a szőrzetük miatt speciális odafigyelést és gondoskodást igényelnek. Olvass tovább, ebben a cikkben a hőszigetelt Számel kutyaházak közül segítünk kiválasztani azt a kinti otthont hosszú szőrű kedvencednek, amelyben egész évben komfortosan érzi majd magát.

1. Indigo hőszigetelt kutyaház

Habár a hosszú szőrű kutyák télen imádnak a hóban feküdni, nyáron alig várják, hogy hűs odúba bújhassanak. Esetükben különösen is fontos, hogy lehetőleg árnyékos helyre kerüljön a kutyaház, mert így hatékonyan csökkenthető az őket veszélyeztető hőguta kockázata.

Az elöl bejáratos Indigo hőszigetelt kutyaház emellett kedvenced levegővételét is segíti a nagy kánikulában, mert a hűvös szellő az egész ólat át tudja járni. Ráadásul 4 cm vastag hungarocell szigetelésével és 9 cm-es falaival állandó 8-12 °C különbséget is biztosít a kinti hőmérséklethez képest, ezért nyáron is kellemessé teszi kutyusod pihenését.


Fontos! Az idő felmelegedésével ne kezdj otthoni szőrnyírásba, mert a dupla szőrzetű kutyák alsó szőrrétege valójában hőszigetelőként működik és melegben is segít kedvenced testhőmérsékletét az optimális szinten tartani.

2. Donn hőszigetelt kutyaház

A Donn hőszigetelt kutyaház letisztult formája miatt nemcsak a modern kertek dísze, de a hosszú szőrű kutyák kedvenc pihenőhelye is. A lapostetőre ugyanis nagyon könnyen fel tudnak ugrani, és a nyári éjjeleken a szabad levegőn tudnak aludni.


A lapostetős kutyaház előnye a hosszú szőrű kutyák számára, hogy

  • közvetlenül az árnyékot adó sövény aljában is elfér,
  • kedvenced bármikor fel tud mászni hűsölni a tetejére,
  • az egyszerű hozzáférhetőség miatt az elhullajtott szőrszálak is hamar kisöpörhetők belőle.

Számel-tipp: Fésüld hosszú szőrű kedvencedet nyáron legalább heti három alkalommal, mert így javul a levegő áramlása a bőrfelszínen, amivel a bepállott, gennyes bőrgyulladás és a gombásodás is elkerülhető.

3. Maximus hőszigetelt kutyaház

Szőrhossztól függetlenül aranyszabály, hogy a kutyákat a legnagyobb melegben, vagyis a déli órákban nem szabad aktívan mozgatni. Ha a sétát és a játékot a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzíted, a Maximus hőszigetelt kutyaházban kedvenced még a legnagyobb kánikula időszakát is gond nélkül átaludhatja.


A 11 cm-es falak nemcsak a Maximus hőszigetelt kutyaház belső terét tartják hűvösen, de olyannyira jó hangszigetelők is, hogy kutyusod fűnyírás közben is nyugodtan pihenhet benne.

Sőt, ha az itatótálat egy speciális, fából készült tartóval rögzíted a kutyaházhoz, kedvenced anélkül maradhat folyamatosan hidratált, hogy huzamosabb ideig tartózkodna a tűző napon.

Jól szellőző Számel hőszigetelt kutyaházak nyitható tetővel

A nyitható tető MOST minden Számel hőszigetelt kutyaházhoz AJÁNDÉK, ezért amint egy kicsit is lehűl az idő, hosszú szőrű kutyusod kinti pihenőhelyét egyszerűen és alaposan ki tudod majd szellőztetni.

A rendszeres légcsere nemcsak a hűvös levegő benntartásában segít, de a melegkedvelő élősködőktől is véd. Ráadásul a nyitható tetővel a megelőzés is hatékonyabb, mert garantáltan minden sarokba jut majd a bolhaspray-ből. 


Tartós kinti ólat keresel hosszú szőrű kedvencednek?
Válassz Számel hőszigetelt kutyaházat »