Bizonyára Te is szeretnél megadni a kutyusodnak mindent, amire szüksége lehet. Mi pedig igyekszünk folyamatosan a kutyák igényeihez igazítani kínálatunkat, hogy jó körülményeket teremtsünk számára a kis otthonában. Emiatt mostantól 2 új, választható extra is elérhető a kínálatunkban: a fedett pihenőterasz és a rágásvédelem. vajon a Te kutyusodnak szüksége van rá? Olvasd el cikkünket, és kiderül!

Fedett pihenőterasz

A napozóterasszal felszerelt kutyaházak előnyeiről egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk, de mostantól újdonságként a választható extrák között már a fedett pihenőterasz is megtalálható.

A csapadékosabb időszakokban a kutyák rengeteg nedvességet, és ezzel baktériumot visznek be magukkal a házukba, egy terasszal viszont jelentősen csökkenthető ennek mennyisége, a kutya ugyanis gyakorlatilag „lábtörlőnek” használhatja azt. Ez fokozottan igaz egy fedett terasz esetében: ez a csapadéktól is védve van, így maga a terasz sem szív magába annyi nedvességet, mint egy fedetlen terasz. Ezzel nagyban tehetsz kedvenced egészségéért.

Az etetés és itatás is sokkal higiénikusabb egy teraszos kutyaházzal, hiszen így sáros-esős időben nem a latyakba, hanem a teraszra tudod tenni kutyusod tálkáját. Egy fedett terasz pedig hatalmas szolgálatot tehet, főleg ha egész nap távol vagy, és reggel helyezed ki a kis házőrző egész napi ételét. Ilyenkor ugyanis a terasz teteje gondoskodik róla, hogy soha ne ázzanak el a finom falatok.

Egy fedett terasszal ellátott kutyaház tulajdonosának rossz időben sem kell egész nap a házában kuksolnia: bármikor kifeküdhet a kis teraszára levegőzni, ahol a tetőnek köszönhetően nem ázik el. Ez a gazdiknak sem másodlagos szempont, hiszen mind ismerjük az ázottkutya-szagot… 😉


A tetővel ellátott teraszok esetében nem mehetünk el szótlanul az időtállóság mellett sem: a tető részben óvja a teraszt az időjárás viszontagságaitól, így a fa biztosan hosszú évtizedekig kitart.

Rágásvédelem

A kutyusok, főleg amíg kölykök, szeretnek mindent megrágni, ők ugyanis a szájuk segítségével igyekeznek felfedezni az őket körülvevő világot. Fogzási időszakban a rágcsálás még gyakrabban előfordul: a kis házőrzők így segítik előbújni a fogaikat, és próbálják csökkenteni a fogzással járó fájdalmakat.

Ennél idősebb korban is gyakran előfordul, hogy a kutya mindent megrágcsál, aminek számos oka lehet, kezdve az unalomtól, a kíváncsiságon át, egészen az enyhe vagy súlyosabb szorongásig.


A rágcsálás elől kedvencünk háza sem menekülhet, ezért fontos, hogy gondoskodjuk a ház éleinek védelméről. Mostantól a Számelnél lehetőség van rá, hogy a választott kutyaházat rágásvédelemmel rendeld meg, mely esetben a kutyaház bejáratát és/vagy a kutyaház négy külső sarkát lebádogozva védjük meg szétrágástól.

Ez főleg a standard kutyaházaknál fontos, de extra rágós kutyusok esetében előfordulhat, hogy egy prémium minőségű háznál is érdemes rágásvédelmet kérni a kutyaház mellé. Fontos megjegyeznünk, hogy a rágásvédelemmel ellátott kutyaház bejárata a megszokottal ellentétben nem boltíves, hanem téglalap alakú!

Szigetelt kutyaházak kedvezménnyel*

A Számelnél most minden kutyaházhoz 20% kedvezménnyel választhatsz extraként szigetelést, ami a nyári melegben és a téli hidegben is kiemelten fontos egy kutyaház esetében. A szigeteléssel rendelt kutyaházakhoz a hőfüggönyt az akció ideje alatt is ajándékba adjuk! Válaszd ki a kedvencednek megfelelő kutyaházat, rendeld meg 2019. augusztus 20-ig, és kérd hozzá a kedvezményes szigetelést, hogy megóvd kutyusodat a hőségtől!


*Az ajánlat 2019. augusztus 20-ig érvényes!